Jeg tror langt de fleste har prøvet at være til en ølsmagning. Hvis det har været et godt et af slagsen, så har du sikkert fået din en aha oplevelse at øl kan meget mere end du havde forestillet dig inden du tog afsted. Øl er nemlig meget mere end det halv kedelige konsum øl der findes på det danske marked. Der findes øl der passer til alle lejligheder. Du finder øl der skal nydes og måske næsten tygges foran pejsen en kold vinteraften. Du finder øl der skal drikke en varm sommerdag sammen med naboen over hækken når den store græsslåningsopgave er løst for anden gang i den uge.
Den største oplevelse er dog at brygge øl selv
En ting er den aha oplevelse som en ølsmagning kan give dig. Det er dog ingen ting i forhold til den aha oplevelse det kan være at brygge øl selv. Kan lærer utrolig meget om det øl du drikker ved at brygge det selv. Jeg kan anbefale dig til en start at hente denne begynderbog om ølbrygning https://bryggerbog.dk/ . Her lærer du det mest basale som du har brug for at komme i gang med at brygge øl selv. Nu siger jeg selv, det kunne måske også være oplagt at gå sammen med den før omtalte nabo som du deler en øl med når i slår græs. Hele vinterperioden skal der som bekendt ikke klippes græs, så kunne i jo passende brygge øl der, og på den måde havde noget godt øl når i skal klippe græs igen til forår. Du kan også fint gøre det alene, og så byde naboen på en øl til næste forår.
Hvor køber man malt
Den råvarer der skal bruges mest af til ølbrygning det er vand. Herefter er det malt. Malt er bygmalt der vokser ude på marken ved landmanden. Det har så været en tur forbi et malteri for at være klar til at kunne bruges til ølbrygning. Malt bidrager med sukker og sødme i det færdige øl. Malten er den råvarer der bestemmer både hvor stærk øllet skal være, men også hvilken farve det ender ud med at have. Noget malt er ristet på samme måde som med kaffe, og disse malttyper skal der ikke anvendes særlige meget af, selv hvis øllet skal være helt sort. Der findes også lyse malttyper der kaldes for basismalt. Disse anvendes for 90-95% af den samlede malt. Malten købes i en webshop som denne. Her findes du et stort udvalg af forskellige malttyper. Det kan godt være du til en start ikke kende dem alle, men når du har brygge et stykke tid, så vil du lære de fleste af dem at kende, så du på sigt kan design din helt egen øl.